Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door Anneke v.d. Plas.  | Algemene voorwaarden
Home.yoga Sassenheim.cranio sacraal therapie.workshops.persoonlijke info.Contact.
ANNEKE VAN DER PLAS
2019 I     Anneke van der Plas     I      06 29248096      I     info.yoga.cranio@gmail.com
KvK 27336425 I      Centrum voor Yoga en Cranio Sacraal Therapie I      Sassenheim ,Voorhout,  Bollenstreek

 

Cranio Sacraal systeem

Cranio staat voor cranium, dit zijn de schedelbeenderen, met o.a. het voorhoofdsbeen en het slaapbeen. Sacraal staat voor sacrum, dit is het heiligbeen. Het heiligbeen bevindt zich vlak boven het stuitje. Tussen de schedel en het heiligbeen bevindt zich de wervelkolom.

Om de hersenen en het ruggenmerg zit een beschermend dik vlies, met daarin hersenvocht en cranio-sacraal vocht. Dit vocht schept zijn eigen cranio-sacraal ritme via een pomp systeem diep in de hersenen. Dit ritme is overal in het lichaam voelbaar.

Dit ritme uit zich in een ritmische in- en uitgaande golfbeweging. De schedelbeenderen, de wervels en het heiligbeen bewegen  volgens deze beweging. De beweging is waarneembaar in het hele lichaam omdat alles in ons lichaam met elkaar in verbinding staat. Je kunt dit ritme beschouwen als de ademhaling van onze hersenen en zenuwstelsel.

Cranio Sacraal therapie heeft als doel dit systeem zo vrij mogelijk te maken. Ruimte geeft de ideale omgeving voor voeding en het verwijderen van afvalstoffen. Je lichaam kan zijn natuurlijke ruimte en evenwicht weer meer innemen. waardoor het centraal zenuwstelsel weer in zijn natuurlijke ruimte zijn werk kan doen.  

HOME

 

CRANIO SACRAAL THERAPIE

 

BEHANDELING

 

WANNEER CST

 

RELAX MOMENT

 

KOSTEN EN VERGOEDINGEN

 

CONTACT